ZY Makelaars
Volg ons

“ZY is hét persoonlijke makelaarskantoor van Breda en omgeving. Het aangewezen kantoor voor de aankoop van je woning”

Stars

“Professioneel én betrokken”

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Actueel

ZY Makelaars houdt u graag op de hoogte van het actuele nieuws over de woningmarkt in Nederland.

 

Starters 2022

Overheidsmaatregelen huizenmarkt helpen starters

Den Haag, 26 april 2022. De overheidsmaatregelen om investeerders te weren van de huizenmarkt hebben effect. In 2021 kochten investeerders veel minder woningen dan in het jaar ervoor. Koopstarters kochten juist meer.
Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster naar koopstarters, kleine investeerders (met maximaal 4 woningen) en andere investeerders in de periode 2010 tot en met 2021.

LEES MEER
Rookmelder interpolis

Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Breda, 4 april 2022. Het tijdstip komt steeds dichterbij. 76% van de mensen heeft een rookmelder thuis. Jij ook? Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Wij vertellen hoe het zit met de regels en mogelijke oplossingen.
Zelf je rookmelder ophangen? Bekijk dan in dit artikel hoe je in 3 simpele stappen je een rookmelder ophangt.

LEES MEER
Te huur

WOZ-waarde gaat minder meetellen bij vaststelling huurprijs

Den Haag, 24 maart 2022. Per 1 mei mag de WOZ-waarde nog maar voor maximaal 33% meetellen in de bepaling van de huurprijs. Met deze maatregel, de cap op de WOZ genoemd, wil de overheid huurwoningen beter betaalbaar houden.

LEES MEER
Energieprijzen verduurzamen

Nederlanders verduurzamen sneller door stijgende energieprijzen

's-Hertogenbosch, 1 februari 2022. Bijna zeven op de tien Nederlanders die hun woning in 2022 willen verduurzamen, doen dit vanwege de stijgende energieprijzen. Daarnaast laten mensen vaker de verwarming uit, uit angst straks de rekening niet meer te kunnen betalen.

LEES MEER
Hypotheek duurhuurders

Proef met ruimere hypotheeknormen voor duurhuurders

Utrecht, 27 januari 2022. Vier hypotheekaanbieders beginnen samen met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) een proef met ruimere hypotheeknormen voor zogeheten duurhuurders. Dat zijn huurders die relatief veel geld kwijt zijn aan huur, maar niet in aanmerking komen voor een hypotheek. Met ruimere normen komt deze groep misschien toch in aanmerking voor een hypotheek.

LEES MEER
Huurverhoging vrije sector 2022

Huurverhoging in vrije sector maximaal 3,3 % in 2022

Den Haag, 8 december 2021. In de vrije huursector gaan de huren volgend jaar maximaal met 3,3 % omhoog. Dat is het gevolg van afspraken die zijn gemaakt over maximale huurverhoging in de vrije sector.

LEES MEER
Senioren

Seniorenwoningen lossen woningtekort het snelst op

Amsterdam, 1 december 2021. De druk op de woningmarkt kan het snelst worden opgelost met de bouw van seniorenwoningen. Dat concludeerden drie hoogleraren gespecialiseerd in de woningmarkt onlangs in een discussie tijdens het lustrumsymposium georganiseerd door de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON).

LEES MEER
Energielabel kalender geld

Boete bij ontbreken geldig energielabel omhoog van €170 naar €435

Amsterdam, 10 november 2021. Sinds 1 november betaalt een woningeigenaar een fors hogere boete als zijn woning bij verkoop of oplevering niet beschikt over een geldig energielabel: €­ 435 in plaats van € 170.

LEES MEER
Starters nov 2021

Helft starters zoekt minimaal een jaar naar woning

Den Haag, 3 november 2021. Bijna de helft van de starters op de woningmarkt is al minimaal een jaar op zoek naar een nieuwe koop- of huurwoning. Bijna 60% stelt het budget tijdens die zoektocht naar boven bij. Dat zijn enkele bevindingen uit de eerste Startersmonitor.

LEES MEER
Woningen in het groen2

Bouw meer gezinswoningen in het groen tegen het woningtekort

Amsterdam, 4 oktober 2021. Bouw meer gezinswoningen in het groen, stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Er worden vooral appartementen gebouwd, maar een merendeel van de Nederlanders heeft de voorkeur voor een huis met een tuin. Het beleid sluit dus niet meer aan op de vraag. De doorstroming op de woningmarkt komt door de mismatch minder goed op gang. Dit is zeer nadelig voor starters op de woningmarkt, zegt directeur Taco van Hoek van het EIB.

LEES MEER

1 2 3 4 5 ... 11