ZY Makelaars
Volg ons

“ZY is hét persoonlijke makelaarskantoor van Breda en omgeving. Het aangewezen kantoor voor de aankoop van je woning”

Stars

“Professioneel én betrokken”

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Actueel

ZY Makelaars houdt u graag op de hoogte van het actuele nieuws over de woningmarkt in Nederland.

 

woning gezocht I

Huizenkoper heeft steeds minder vertrouwen, maar blijft volgens Funda zoeken

Amsterdam, 13 juli 2021. Het vertrouwen in de woningmarkt is in het tweede kwartaal verder weggezakt. Door de hoge huizenprijzen en het aanhoudend lage aanbod van koopwoningen vinden veel Nederlanders het geen goed moment om een huis te kopen, merkt huizenverkoopwebsite Funda. Toch wordt op het platform nog wel veel naar woningen gezocht.

LEES MEER
EU bezorgd

Brussel bezorgd over oververhitte Nederlandse huizenmarkt

Brussel, 4 juni 2021. Volgens Brussel zijn er signalen van een oververhitte Nederlandse huizenmarkt. De huizen zijn de afgelopen jaren zo hard in prijs gestegen – harder dan in andere landen – dat ze 10% duurder zijn dan je op basis van de inkomensontwikkeling zou verwachten. Dat stelt de Europese Commissie.

LEES MEER
Jonge kopers

Huizenprijzen stegen vooral door stormloop jonge kopers

Apeldoorn, 5 mei 2021. De huizenprijzen zijn in het eerste kwartaal vooral sterk gestegen doordat jonge kopers duurdere woningen kochten. Dat kwam door de tijdelijke vrijstelling van de overdrachtsbelasting voor kopers tot 35 jaar, die per 1 april weer verviel voor huizen boven de €400.000. Die wijziging veroorzaakte een stormloop op duurdere woningen, meldt het Kadaster in zijn Kwartaalbericht woningmarkt.

LEES MEER
Huis kopen

Helft woningzoekenden heeft grote moeite met vinden nieuwe woning

Amsterdam, 3 maart 2021. Bijna de helft van de woningzoekenden (47%) heeft grote moeite met het vinden van een woning. Dat blijkt uit een peiling van I&O Research in opdracht van vereniging van woningcorporaties Aedes. Vooral het vinden van een betaalbare woning is een probleem. Koopwoningen tot 400.000 euro en huurwoningen die meer dan 750 euro per maand kosten blijken spelden in de hooiberg.

LEES MEER
Huurverhoging

Kamer akkoord met beperken huurverhoging vrije sector

Den Haag, 10 februari 2021.  De Tweede Kamer stemt in met een beperking van de verhoging van huurprijzen in de vrije sector. De verhoging wordt beperkt tot de inflatie en maximaal 1 procent. Het initiatief-wetsvoorstel van Henk Nijboer (PvdA) hierover is unaniem aangenomen.

LEES MEER
Balkon

Ook huurder zoekt sinds coronacrisis vaker woning met buitenruimte

Rotterdam, 4 februari 2021. Ook voor huurders is een woning met buitenruimte sinds het begin van de coronacrisis belangrijker geworden. Sinds het begin van de eerste lockdown werd er veel vaker gezocht naar huurwoningen met een tuin of balkon.

LEES MEER
Energie2

Een energielabel kost nu een paar euro, in 2021 stijgt dat naar gemiddeld €190 – vraag er daarom dit jaar nog een aan!

Den Haag, 15 december 2020. Uitgebreid energielabel vervangt vereenvoudigd energielabel (VEL). Het energielabel gaat veranderen. De grootste verandering is voor het energielabel voor woningen. Vanaf 1 januari 2021 maakt u hiervoor een afspraak met een energieadviseur. Deze komt bij u thuis langs.

LEES MEER
NU.nl dec 2020

Koopwoningen in 2021 naar verwachting iets betaalbaarder

Amsterdam, 14 december 2020. De betaalbaarheid van een koopwoning verbetert in 2021, zo stelt het ING Economisch Bureau maandag. Naar verwachting liggen de woningprijzen in 2021 gemiddeld 0,5 procent lager dan in 2020.

LEES MEER
Minister Ollongren

Deze nieuwe maatregelen nam minister Kajsa Ollongren vrijdag 6 november

Den Haag, 6 november 2020.  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft diverse maatregelen bekendgemaakt die van invloed zijn op de woningmarkt. Ze legt onder andere de verhoging van huurprijzen in de vrije sector aan banden.

LEES MEER
Dorp

Coronacrisis versnelt de trek uit de stad naar het platteland

Nieuwegein, 12 oktober 2020. Door de coronacrisis willen meer stedelingen naar het platteland verhuizen dan voorheen. Die trek uit de stad signaleert de NVM al jaren. Een peiling van funda onder ruim 1.100 gebruikers van de huizenwebsite versterkt dat beeld. NOS peilde diverse makelaars.

LEES MEER

1 2 3 4 5 ... 10